pühapäev, 1. veebruar 2015

Benedicti hommikusöök

Pühapäeva hommikud on ühed parimad. Kuhugi kiiret ei ole, isegi mitte voodist välja tulekuks. Lubasin abikaasale, et teen hommikuks midagi uut ja huvitavat. Ning midagi ka väga lihtsat ja maitsvat. Ja nii see hommikune suutäis sündiski.

Koostis:
4 täistera kuklit
4 muna
150 g peekonit
2 avokaadot
1 spl pressitud sidrunimahla
soola

Laota kuklid ahjuplaadile, nirista veidi oliivõliga üle ja pane nii 5 minutiks 150 kraadisesse ahju. Saumikserda avokaado, sidrunimahl ja sool. Prae peekonid.

Löö muna ettevaatlikult kohvitassi sisse. Kuumuta vesi keemiseni, lisa tilk äädikat. Libista muna tasakesti podisevasse vette ja keeda tasasel tulel 2-3 minutit, kuni munavalge on munakollase ümber hüübinud. Uputatud muna sobib lisandiks erinevatele roogadele ja kuulub benediktiini munaroa juurde.

Briti kokad kasutavad järgmist nippi upumunade tegemisel: tee lusikaga piki potiserva veele väike 'hoog' sisse, nii et keskele kerge süvend tekib. Libista muna veesüvendisse ja keeda 2-4 minutit.