Koju naastes näitas kraadiklaas +17 kraadi, ja loomulikult otsustasime grillida, sel korral lõhet ja sooja varakevadist ilma nautida.
Esmapilgul võib tunduda, et retseptis toodud ained teevad kala hapuks, kuid see ei ole üldse nii. Kala jäi hõrk ja mahlane.
Koostis:
750 g lõhefileed
1 spl peeneks hakitud tilli
2 purustatud küüslauguküünt
1 spl oliivõli
50 ml laimimahla
100 ml sidrunimahla
100 ml apelsinimahla
pipart ja meresoola
Kasutasin värskeid tsitrusvilju ning pressisin neist mahlad välja. Sega kausis kokku till, küüslauk, oliivõli, laimi-, sidruni- ja apelsinimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Pane lõhe või siis eelnevalt parajateks tükkideks lõigatud lõhetükid madalasse mitte metallist kaussi ning vala neile marinaad peale. Kata pealt toidukilega ning aseta paariks tunniks külmkappi marineerima.
Aseta lõhetükid grillile, nahapoolega vastu grilli. Grilli kala suletud grillil 3-4 minutit mõlemalt poolt või kuni nahk on krõmps ning küpsusaste on selline nagu soovid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar