Tegelikult peaks rohkem sööma suppe ja salateid, kuid isud on muutlikud nagu ilm :) Nii et selle supi kõrvale tegin veel ka vorsti-juustu kringli.
Koostis:
3-4 sl õli
1 sibul
600 g toorest, kooritud peedist peedikuubikuid
2 loorberilehte
2 l keevat vett
180 g rohelisi läätsesid
2-3 kartulit
2 marineeritud kurki
500 ml tomatimahla (-pastat)
2 tl soola
Aja potis õli kuumaks. Lisa peeneks hakitud sibul. Prae paar minutit, kuni kergelt kuldpruuniks. Lisa riivitud või tükeldatud peet ja loorberilehed. Sega ja prae minutike. Lisa vesi ja eelnevalt loputatud läätsed. Keeda keskmisel tulel kaane all, kuni peet ja läätsed on peaaegu pehmed (umbes 30 minutit). Lisa kartulikuubikud ja hakitud marineeritud kurk. Keeda kuni kartul on pehme. Lisa tomatimahl või -pasta ja sool ning lase veel paar minutit podiseda.
Serveeri koos maitserohelise või soovi korral hapukoorega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar