Täna oli plaanis teha väga klassikalist grillitud lõhe sidruni ja tilliga, kuid mu mõte heideti kiiresti kõrvale. Nimelt armastab abikaasa kala söömisel tunda ka juustu maitset. Mis seal siis ikka, kuna ta ise vabatahtlikult poodi lippas ja juustu tõi, siis mulle jäi vaid valmistamisrõõm. Kuna kalafilee oli piisavalt suur, sain endale jätta sabaotsa ilma juustulisanditeta, et nautida ehedat ja puhast lõhe maitset. Lõpptulemusena said kõik seda, mida olid soovinud :) Mis saaks veel meeldivamat olla, kui toitu nautiv ja rahulolev mees :))
Pilt on tehtud enne küpsema hakkamist. Pärast küpsemist fotot ei jõudnudki teha, sest kala sai enne otsa :)
Koostis:
1,5 kg lõhefileed
50 g sinihallitusjuustu
50 g tavalist juustu (nt Atleet)
kimp tilli
1 sidrun
20 g võid
soola, pipart
Pane lõhefilee hõbepaberile (kasuta tugevamat hõbepaberit ja voldi sellest ka ääred) ning puhasta filee luudest. Määri lõhefileele soola ja pipart. Tee sisselõiked fileesse nii iga 3 cm järel ning pista sinna sisse sinihallitusjuustu tükid/viilud. Lõika sidrun pooleks. Ühest poolest pressi mahl välja ning vala mahl kala peale. Teisest poolikust tükist lõika mõned viilud ja pane need kala peale. Haki till ning puista kalale. Viimaks riputa peale riivitud juust (ma katsin viiludega). Viimasena panin peale ka väikesed võitükid.
Seejärel pane eelkuumutatud grillile ja lase tal küpseda nii 25 minutit 200 kraadi juures.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar