Kook tuleb mahlane ja krõbeda koorikuga ning sobib hästi söömiseks ka vaniljejäätisega.
Koostis:
3 dl nisujahu
0,5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
1 dl suhkrut
1 muna
1,5 dl piima
50 g sulatatud võid
4 suuremat õuna väiksemate kuubikutena
peotäis purustatud sarapuupähkleid
Kate:
2 sl suhkrut
2 sl fariinisuhkrut
3 sl nisujahu
1 tl kaneeli
2 sl võid
Sega kõik kuivained omavahel. Tükelda õunad. Võita koogivorm (24 cm läbimõõduga) ning pane 2 tükeldatud õunakuubikud vormi põhja.
Klopi omavahel muna, piim ja veidi jahtunud sulavõi. Lisa kuivainesegule koos ülejäänud tükeldatud õuntega. Sega kõik kenasti läbi ja vala tainas võitatud koogivormi õunte peale.
Puista taigna peale peotäis purustatud sarapuupähkleid.
Haki katteained noaga sõmeraks ja puista ühtlaselt koogile.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks ja kook on pealt kenasti kuldne.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks ja kook on pealt kenasti kuldne.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar