Koostis:
Hele biskviit:
2 muna
150 g suhkrut
1,5 tl vaniljesuhkrut
195 g jahu
1 tl söögisoodat
200 g hapukoort
Tume biskviit:
1 muna
75 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
100 g jahu
0,5 tl söögisoodat
100 g hapukoort
75 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
100 g jahu
0,5 tl söögisoodat
100 g hapukoort
2 spl kakaod
Täidis:
900 g hapukoort
130 g suhkrut
0,25 tl vanillipulbrit
4 küpset purustatud banaani
peotäis kookoshelbeid
peotäis kookoshelbeid
klaas sooja kakaod
Glasuur:
100 g tumedat šokolaadi
1 dl rõõskakoort
Kaunistamiseks:
granaatõuna seemneid või maasikaid
Heleda biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor, omavahel segatud jahu ja sooda ning sega ühtlaseks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni kooki pistetud tikk jääb puhtaks.
Tumeda biskviidi jaoks vahusta muna suhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor, omavahel segatud jahu, sooda ja kakao ning sega ühtlaseks. Valmis taigen vala ümmargusse koogivormi (24-26 cm) ja küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit.
Jahtunud hele koogipõhi lõika kuubikuteks ja sega hapukoore-suhkruseguga. Jahtunud tume koogipõhi immuta kakaoga ning kata püreestatud banaanimassiga. Sellele puista peale kookoshelbeid ning see kata omakorda biskviidikuubikute-hapukoore seguga.
Glasuuri tegemiseks kuumuta rõõskkoor ja sulata selles šokolaad. Sega pidevalt. Glasuur vala koogile ning puista omakorda üle granaatõunaseemnetega. Lase külmikus öökene seista ja maiusta juba järgmisel päeval.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar