esmaspäev, 22. veebruar 2016

Mandlikattega ahjubanaanid


Tegemist on tervisliku desserdiga, mis pärineb Ragne Värk retseptikogumikust. Kui natukene soovi patustada, siis soojale desserdile jäätist lisades saab väga mõnusa maitsete kombo.


Roog on munata ja gluteenivaba.

Koostis:
3 banaani
50 g võid
40 g mett
0,5 tl kaneeli
50 g mandlilaaste
1 dl kookospiima
1 apelsini riivitud koor


Koori banaanid ja lõika pikuti pooleks, aseta üksteise kõrvale ahjuvormi. Sulata pliidil potis või ja mesi, sega juurde kaneel. Rösti kuival pannil mandlilaastud ja vala juurde sulatatud või-meesegu. Kuumuta keskmisel kuumusel kõik korraks läbi ja vala vormi banaanidele. Lisa kookospiim ja puista kõige peale apelsini riivitud koor. Küpseta 200 kraadi juures umbes 12–15 minutit. Maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar