Olen oma blogis juba kaks rabarberikooki postitanud: lihtne rabarberikook ja rabarberikook beseekattega. Siiani on mu lemmikuks lihtne rabarberikook, mille olen siis valmistanud kaera- ja mandlijahuga.
Allolev kook on samuti hea, selle kohta ehk ütleks, et see on vana hea klassikaline rabarberikook. Sügisel võib rabarberi asendada õuntega.
Põhi:
180 g sulavõid
3 spl suhkrut
5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Biskviittaigen:
6 muna
6 spl suhkrut
6 spl jahu
3-4 suuremat rabarberivart
1 spl suhkrut
1 spl kartulitärklist
1 spl kartulitärklist
0,5 spl kaneeli
Sega kokku põhja materjal, vooderda küpsetuspaberiga kaetud koogivorm (26-28 cm) ja küpseta 200 kraadi juures nii kaua, kuniks ääred on helepruunid. Tükelda rabarberid ning sega need kartulitärklise, suhkru ja kaneeliga.
Vahusta munakollased ja -valged eraldi. Lisa munakollastele suhkur ja jahu, sega läbi ning lisa vähehaaval vahustatud munavalged. Lisa rabarberid ja sega kenasti läbi. Vala saadud segu põhjale ning küpseta 180 kraadises ahjus 40-50 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar