Tegemist on siis väga väga hea kohupiimavormiga, mida võib edukalt ka ilma õunteta teha ja süüa kodukootud kisselliga.
Koostis:
500 g paksemat kohupiima
4 muna
0,75 dl mannat
150 g hapukoort
1 dl suhkrut
veidi soola
500 g õuna
1 sl võid
Peale:
mandlilaaste
Sulata pannil 1 sl võid. Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika väikesteks tükkideks ning sega õunatükid sulavõiga ja hauta nii 5 minutit.
Pane kohupiim kaussi ja lisa ükshaaval munad, kogu aeg vahustades. Sega juurde manna, hapukoor, suhkur ja sool. Viimasena lisa jahtunud õunatükid ja sega mass korralikult läbi. Määri ahjuvorm võiga ning vala segu vormi ning puista mandlilaastudega üle. Küpseta 180 kraadises ahjus umber 45 minutit, kuni kohupiimavorm on pealt kuldne.
Serveeri kuumalt külma piimaga või jahtunult marjakisselliga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar