esmaspäev, 28. detsember 2015

Mulgikapsad

Jõulud on möödas, kuid päris ausalt tunnistades, siis polegi see aasta head mulgikapsast veel saanud. Ema tegi küll purkidesse mulgikapsast, aga need avan siis, kui ise laisk olen :) Seega, meie pere kapsa ja liha söömised jätkuvad ka peale jõule, sest lihtsalt on isu väga hea ja omatehtud mulgikapsa järele. Mulgikapsa tegemine võtab küll mitmeid tunde aega, kuid selle töö teeb ära ahi :)

Koostis:
1 kg hapukapsast
500 g sealiha
1 dl odrakruupe
6 dl vett
1 tl köömneid
1 tl soola
1,5 tl suhkrut
3 spl õli

Pigista hapukapsast vedelik välja, nii ei tule valmisroog väga hapu. Pane kapsas haudepotti. Lisa kuubikuteks lõigatud sealiha ning kõige peale pestud kruubid.

Lisa õli, vesi ja köömned. Vett peaks olema nii palju, et toiduained oleksid kenasti kaetud. 

Kata pott kaanega ning hauta pliidil tasasel tulel 2-3 tundi või hauta ahjus (nii tegin mina) - temperatuuril 200 kraadi 3,5-4 tundi, kuni kapsad, kruubid ja sealiha on pehmed. Vahepeal võid kapsast segada, kuid jälgi, et põhjas alati veidi vett oleks. 
Valmis kapsad maitsesta soola ja suhkruga. 

Serveeri keedetud kartulite, hapukoore ja maitserohelisega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar