Aastal 2014 tegin oma esimese saiavormi õunte ja kohupiimaga ja vahepeal on see roog unarusse jäänud. Täna tegin uuesti ja oioi kui maitsev see sai. Magustoidus ei kasutanud ma sel korral kohupiima ega värskeid õunu, vaid hoopiski abikaasa vanaema õunamoosi.
Koostis:
õunamoosi
kaneeli
võid
Munapiim:
3 muna
0,75 dl suhkrut
4 dl piima
Määrisin koogivormi mõõdus 21cm x 14cm võiga. Tükeldasin eelnevalt röstitud saia kuubikuteks ning ühe osaga katsin vormi põhja. Seejärel riputasin saiale peale kaneeli ja kaneeli peale tõstsin õunamoosi. Katsin moosi ülejäänud saiakuubikutega.
Vahustasin munapiima jaoks munad suhkruga ning lisasin piima. Segu valasin vormi. Saiakuubikud peaksid jääma kaetud. Kui munapiimast jääb puudu, võib piima juurde valada. Enne ahju panemist, riputasin vormi üle vähese suhkruga ning katsin fooliumiga. Küpsetasin 200 kraadi juures 50 minutit, millest viimased 15 min oli vorm ilma fooliumita, et saiakuubikud kenasti pruunistuksid.
Veidi jahtunud saiavorm koos külma piimaga on nostalgia omaette ja kaob vormist nagu niuhti :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar