esmaspäev, 7. märts 2016

Krõbe mustikakook

See kook on küll üks lihtsamaid, mida kiirel argiõhtul perele valmistada. Võib süüa nii soojalt jäätise või vaniljekreemiga või siis ka külmalt. Külmalt maiustades tuleb eriti kohe esile koogi krõbelisus ja mustikane maitse. 

Üks tõeliselt lihtne ja hea kook kiiretesse õhtutesse :)

Koostis:
ca 250 g mustikaid koogivormipõhja katmiseks
2 spl kartulitärklist
0,5 spl suhkrut

Krõbe kate:
150 g võid
1 dl suhkrut
3 dl kaerahelbeid
1 1/2 dl jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 dl heledat siirupit
2 spl piima

Soojenda ahi 175 kraadi peale. Sulata potis või, eemalda pliidilt ning lisa piim ja siirup. Sega omavahel kuivained kausis, lisa võisegu ja sega hästi läbi. Vala marjad koogivormi põhjale (nt 22 cm läbimõõduga vorm), puista nende peale kartulitärklis ja suhkur. Vala seejärel marjadele peale kokkusegatud taigen ning küpseta ahjus nii 25-30 minutit.

Serveeri jäätise või vaniljekastmega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar