laupäev, 16. aprill 2016

Avokaadojäätis


Avokaadod on ühed lemmikumad viljad mu toidus. Hommikul lisan neid smuutisse, lõuna ajal salatitesse ja nüüd ka veel dessertidesse - jäätisesse. Avokaadojäätise retsept pärineb Nami-Namist, kuid nagu ikka tuleb seda tuunida oma maitsele vastavalt. Jäätis jääb mõnusalt kreemine ning sidrun annab sellise mahendava maitse avokaadole.


Koostis:

200 g avokaado viljaliha (u 4 väiksemat)
1,5 sidruni mahl
200-250 g suhkruga kondenspiima
2 dl 35% rõõskkoort


Lõika avokaadod pooleks, eemalda kivi. Uurista lusikaga avokaado viljaliha koortest välja, pane kannmikserisse. Lisa sidrunimahl ning püreesta ühtlaseks massiks.

Vahusta rõõsk koor pehmetipuliseks vahuks, lisa siis kondenspiim ja avokaadopüree. Sega ühtlaseks.

Vala jäätisemass plastkarpi, kata kaanega ning aseta kuueks tunniks kuni üleöö sügavkülma. Enne serveerimist lase jäätisel umbes pool tunnikest toatemperatuuril pehmeneda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar