pühapäev, 2. oktoober 2016

Õuna-ingveri moos

Eelmine aasta valmistasin lihtsat õunamoosi ning õunamoosi kaneeliga. See aasta on õunasaak taas nii hea, et peab talveks mõned purgid moosi sisse tegema. Nüansiks on sel korral ingver :)

Õunamoosi on väga lihtne teha. Aega ja kannatust tuleb varuda õunte koorimiseks ja puhastamiseks.

Allolevast kogusest tuleb nii 2,5-2,8l moosi.

Koostis:
2,5 kg kooritud, puhastatud, tükeldatud õunu
8 dl suhkrut
2 dl vett
2 tl riivitud ingverit

Koori, puhasta südamikest ja tükelda õunad. Seejärel pane veega potti ja lase kõrgemal kuumusel podisema hakata. Seejärel alanda kuumus ja sega õunu potis. Soovitan suurte tükkide vältimiseks püreestada õunu saumikseriga. Lase podiseda nii 15 minutit ja lisa suhkur ning ingver. Keeda vaiksel tulel paarkümmend minutit ja sega aeg-ajalt. Tõsta keedis puhastesse kuumadesse purkidesse ja kaaneta. Säilita jahedas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar