kolmapäev, 30. jaanuar 2019

Parim kohupiimakook

Et siis miks parim kohupiimakook, sest selles on ikka armastusega kohupiima lisatud. Nii, et ikka kohupiima maitset on tunda. Ilmselt tuli mul kohupiimakoogi järele isu peale seda, kui olin lapse sünnipäeva eel tellinud torditegijalt proovitordi, mis pidi olema kohupiimatort. Oh õudu - ma pole ammu nii halba keemilist  jama söönud. Seal ei olnud grammigi kohupiima! Kusjuures olin ennist rõhutanud talle detaile, millest see kook peab koosnema. Kreem, mis peale oli pritsitud, oli taimerasva jm ainete kohutav segu. Tordi sees oli iga kiht täidetud marjadega. Seega - ei mingit kohupiimamaitset sellest tordist. No see lendas muidugi ka prügikasti - tulemus, otsisin uue torditegija. Seega soovitus - kui tahate head torti, laske teha sellest enne väike proovitort. Mul oleks äärmiselt piinlik olnud sellist jama külalistele pakkuda...jube.

Aga selle parima kohupiimakoogi juurde. No tõest on hea, väga väga hea. Pärineb see nami-namist. Panin vähem sidruneid ja rohkem kohupiima :)
Koostis:
150g toasooja võid
150g suhkrut
1 sidruni mahl (kui tahad intensiivsemat maitset, pane rohkem)
3 muna
500g väherasvast kohupiima
125g jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Klopi pehme või suhkruga heledaks vahuks, lisa ükshaaval vahustades munakollased. Sega juurde sidrunimahl ning kohupiim. Sõelu juurde küpsetuspulbriga segatud jahu, sega ühtlaseks.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult ja jaokaupa tainasse.

Vala 24cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Küpseta 180 kraadises ahjus 40-50 minutit, kuni kook on kerkinud ja pealt kaunilt kuldpruun. Lase umbes tunnike vormis jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar