Mõned aastad tagasi, nii 5 kui aus olla, tegin oma esimese müsli ja olin väga rahul oma tulemusega. Tänaseks on maitse-eelistused veidi muutunud ja seetõttu olen muutnud ka retsepti. Ei mingit pottidega ja pliidi peal mässamist :) Saab ka palju hõlpsamalt tehtud ja milline maitse on sel ahjus küpsenud müslil - granolal ... taevalik.
Koostis:500 gr kaerahelbeid
250 gr Premium
Pähklite segu
50 gr seedermänniseemneid
3 spl
linaseemneid
3 spl
seesamiseemneid
1 spl kaneeli
0,5 tl meresoola
0,4 dl oliivöli
1 tl vaniljesuhkrut
6 spl mett
30 gr kuivatatud goji
marju
Purusta pählid sobivateks suurusteks ning sega kõik kuivained suuremas anumas. Seejärel lisa õli ja mesi ning sega hoolikalt kõik läbi.
Laota ühtlaselt ahjuplaadile laiali ja küpseta 150 kraadides ahjus 20 min. Sega müslit ja küpseta 140 kraadises ahjus veel 20-30 minutit, kuniks müsli on muutunud kuldpruuniks. Võta ahjust välja ja lase nii 45 min jahtuda. Mulle meeldib, kui müsli on tükkis, seega ma vajutan müsli lusikaga ühtlaseks ning peale jahtumist tuleb granola tükkideks murda. Lisa jahtunud müslile kuivatatud goji jm marjad, sokolaadi nööpe või mis iganes hing veel ihkab.
Säilita müslit õhukindlas anumas toa temperatuuril kuni 2 nädalat, kuid ma usun, et see pannakse loetud päevadega nahka :D