Koostis:
4 täistera kuklit
4 muna
150 g peekonit
2 avokaadot
1 spl pressitud sidrunimahla
soola
Laota kuklid ahjuplaadile, nirista veidi oliivõliga üle ja pane nii 5 minutiks 150 kraadisesse ahju. Saumikserda avokaado, sidrunimahl ja sool. Prae peekonid.
Löö muna ettevaatlikult kohvitassi sisse. Kuumuta vesi keemiseni, lisa tilk äädikat. Libista muna tasakesti podisevasse vette ja keeda tasasel tulel 2-3 minutit, kuni munavalge on munakollase ümber hüübinud. Uputatud muna sobib lisandiks erinevatele roogadele ja kuulub benediktiini munaroa juurde.
Briti kokad kasutavad järgmist nippi upumunade tegemisel: tee lusikaga piki potiserva veele väike 'hoog' sisse, nii et keskele kerge süvend tekib. Libista muna veesüvendisse ja keeda 2-4 minutit.