Tänane retsept pärineb raamatust "Pereköögi kokaraamat". Aitäh autoritele! Tegemist suurepärase köögiabilisega.
Koostis:
450 g lõhefileed
4 tl õli
1 porru
1 punane tšilli
Marinaad:
2 sl sojakastet
2 sl ketšupit
1 tl veiniäädikat
1 tl fariinsuhkrut
1 purustatud küüslauguküüs
Puhasta lõhefilee luudest ja lõika suurteks tükkideks. Sega kokku marinaad ning kalla kalatükkidele. Lase seista vähemalt 30 minutit. Puhasta, tükelda porru ja tšilli. Kuumuta vokkpannil õli ning pruunista kergelt porru ja tšilli; tõsta eraldi nõusse. Võta lõhetükid marinaadist ja pruunista pannil 2-3 minutit. Lisa porru ja tšilli, vala peale marinaad ning kuumuta läbi. Serveeri kohe keedetud riisiga.
Ma tegin kala kõrvale mozzarella-tomati salatit. Kala ise oli üks parimaid, mida ma viimasel ajal saanud olen - mahlane ja hõrk.