Ahjaa - ostsin kohukeste tarbeks ka eraldi silikoonvormi, et šokolaad sealt hõlpsasti välja tuleks. Vormi lilleline kujund on suisa boonuseks :)
Allolevast kogusest saab ligikaudu 30 kohukest.
Koostis:
500 g teralist kohupiima (Farmi)
2 dl rõõskakoort
0,5 dl suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
300 g šokolaadi
Vahusta rõõskkoor suhkruga pehmeks vahuks, siis lisa vanillisuhkur ja vahusta veel korra. Sega hulka kohupiim. Tõsta kohupiimasegu sõela peale (võid vajadusel kohupiimasegu panna marli sisse ja siis sõela peale; ma ei pidanud marli kasutust vajalikuks), sõel tõsta kausi peale ning lase kohupiimal külmikus üleöö nõrguda, et liigne vedelik eralduks.
Tõsta pott uuesti teise potti, kuuma vee sisse (vajadusel tuleb vesi uuesti keema ajada) ning lase šokolaadil taas kuumeneda, et ta taas vedelamaks läheks. Tõsta taas pott veest välja ning lisa viimased šokolaaditükid ja sega taas nii kaua, kuni kogu šokolaad on sulanud.
Kasuta soovitavalt silikoonvormi, nii saad hiljem kohukesed sealt ka hõlpsasti kätte. Määri silikoonvormi seinad ja põhi šokolaadiga, kasutades selleks kas silikoonpintslit või teelusikat. Kasuta julgelt šokolaadimassi vormi määrimiseks, siis pole ka ohtu, et vormist välja võtmisel šokolaad mureneks. Pane vorm paarikümneks minutiks sügavkülma, et šokolaad taheneks.
Täida vorm peale šokolaadi tahenemist kohupiimaseguga. Kasuta selleks kas tordipritsi või teelusikat. Seejärel kata kohukesed pealt sulašokolaadiga, kasutades selleks lusikat ning tõsta vorm taas nii paarikümneks minutiks külmkappi.
Kui šokolaad on kenasti tahenenud, eemalda kohukesed ettevaatlikult silikoonvormist ja voila - aeg on nosima hakata! :) :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar