Eelnevalt olen teinud kõrvitsasuppi suitsujuustuga, mis oli äärmiselt maitsev. Sel korral siis erinevate köögiviljadega, kus ikka domineerima jäi kõrvits.
Koostis:
1 keskmine kõrvits (1,8kg)
1 punane sibul
peotäis kirsstomateid
1 suur küüslaugupea
2 punast paprikat
2 porgandit
sool, pipar, tšillihelbed
oliivõli
ca 0,5 l puljongit
100 ml rõõskkoort
0,5 tl kurkumit
0,5 tl ingverit
Pese köögiviljad; tükelda kõrvits, eemalda paprikalt seemned, koori porgandid ja sibul ning lõika küüslaugult nn müts maha. Laota köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, riputa peale soola, pipart, tšillihelbeid, nirista ka oliivõli neile peale.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures ca 50min (sõltub, kui suured tükid lõikasid).
Küpsenud kõrvitsalt ja paprikalt eemalda koor ja pane potti koos tomati ja porgandiga. Lisa ka välja pigistades küüslauguküüned. Püreesta kõik köögiviljad potis, lisa puljong, vürtsid ja koor. Lase pliidil keema tõusta. Head isu! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar