neljapäev, 16. oktoober 2025

Kõrvitsasupp köögiviljadega

 Eelnevalt olen teinud kõrvitsasuppi suitsujuustuga, mis oli äärmiselt maitsev. Sel korral siis erinevate köögiviljadega, kus ikka domineerima jäi kõrvits.

Koostis:

1 keskmine kõrvits (1,8kg)

1 punane sibul

peotäis kirsstomateid

1 suur küüslaugupea

2 punast paprikat

2 porgandit

sool, pipar, tšillihelbed

oliivõli

ca 0,5 l puljongit

100 ml rõõskkoort

0,5 tl kurkumit

0,5 tl ingverit

Pese köögiviljad; tükelda kõrvits, eemalda paprikalt seemned, koori porgandid ja sibul ning lõika küüslaugult nn müts maha. Laota köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, riputa peale soola, pipart, tšillihelbeid, nirista ka oliivõli neile peale.

Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures ca 50min (sõltub, kui suured tükid lõikasid).

Küpsenud kõrvitsalt ja paprikalt eemalda koor ja pane potti koos tomati ja porgandiga. Lisa ka välja pigistades küüslauguküüned. Püreesta kõik köögiviljad potis, lisa puljong, vürtsid ja koor. Lase pliidil keema tõusta. Head isu! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar