teisipäev, 28. aprill 2020

Teriyaki lõhe toorsalatiga

Kala ja antud salat on suurepärane kooslus taldrikul.

Koostis:
suurem lõhefilee
100 ml teriyaki kastet
4-5 sl magusat tšillikastet
peale seesamiseemneid
soola
sidrunit

Salat:
1 avokaado
5 kirsstomatit
kurk
värske till
lutserni idud
seemned (kõrvitsa-, seedri-, lina-, seesamiseemneid)
5-6 värsket füüsalit
sool
pipar
õli
veidike sidrunimahla

Kalast lõigata 5cm paksused tükid ning segada kokku teriyaki ja tšillikastmega ja lasta marinaadis seista nii 60 min.
Lase pann tulel kuumaks ja prae lõhe, nahk allpool. Kui nahk on krõbe, keera lõhetükid ümber. Kui kala on küps, maitsesta soola ja sidruniga ning puista seesamiseemnetega üle.

Salatimaterjal tükelda ja sega omavahel ning maitsesta soola, pipra, õli ja sidrunimahlaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar