reede, 15. jaanuar 2016

Sealiha eskalopp

Viimastel nädalatel olen päris palju köögivilju tarvitanud õhtusöökide valmistamisel ja abikaasal juba "maltsast" isu täis :D Tegin talle täna siis korralikult suure prae, kus pearoll oli sealihal. Mees sõi ja nurrus :D

Koostis:
500-600 g kaelakarbonaadi
2 muna
jahu
riivsaia
3-4 dl riivitud juustu
20-30 g ananassi konservi (s.o 2 ananassi ketast)
1 sibul
0,5 tl tüümiani
3 tl majoneesi
soola, pipart
näpuotsatäis tšillipulbrit
võid praadimiseks


Lõika kaelakarbonaadist 0,5-1 cm paksused tükid ning vasarda õhemaks ja muredamaks. Paneeri jahus, lahtiklopitud munas ja seejärel soola ja pipraga maitsestatud riivsaias. Prae tükke lühiajaliselt keskmisel kuumusel võis, kuniks liha saab kuldse välimuse.

Seejärel tõsta lihatükid kas ahjuvormi või -plaadile ning pane peale ananassilõik. Tükelda sibul ja sega riivitud juustu, majoneesi, tüümiani ja tšillipulbriga. Kata kõik lihatooted juustu "mütsiga" ning küpseta ahjus 160 kraadi juures nii 30 minutit.

Kõrvale sobib suurepäraselt juustu-munasalat.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar