teisipäev, 13. oktoober 2015

Õunamoos kaneeliga ja ilma

Täna olen enamuse päevast köögis veetnud ja selle peale lausus abikaasa, et sulle nii ju meeldibki :) Seda küll :) 

Hommik algas õuna-kaneelimoosi keetmisega ning nüüd õhtu lõpetan lihtsa õunamoosiga. Päris aus olla, siis pole kunagi olnud õunamoosidest vaimustuses, kuniks eelmine aasta sain õuna-kaneelimoosi maitsta. Vat see oli hea! Ootasin pikisilmi aega, mil ise oma moosi purkidesse saan panna ja see aeg jõudis ka kätte. Äärmiselt tänulik olen ikka sellele ühele ja ainsale õunapuule meie aias, mis kannab maitsvaid vilju ning seda piisavalt palju, et sõbrannagagi jagada. Keeruliseks osutus küll õunte kätte saamine, sest õunapuu on kõrge ja vili latvades. Abikaasale ronida meeldib, seega ei valmistanud talle pärdiku moodi ronimine ja okstel hüppamine mingit raskust. 

Õunamoosi on väga lihtne teha. Aega ja kannatust tuleb varuda õunte koorimiseks ja puhastamiseks.

Allolevast kogusest tuleb nii 2,5-2,8l moosi.

Koostis:
2,5 kg kooritud, puhastatud, tükeldatud õunu
8 dl suhkrut
2 dl vett
1-1,5 sl kaneeli

Koori, puhasta südamikest ja tükelda õunad. Seejärel pane veega potti ja lase kõrgemal kuumusel podisema hakata. Seejärel alanda kuumus ja sega õunu potis. Soovitan suurte tükkide vältimiseks püreestada õunu saumikseriga. Lase podiseda nii 15 minutit ja lisa suhkur (ja kaneel). Keeda vaiksel tulel paarkümmend minutit ja sega aeg-ajalt. Tõsta keedis puhastesse kuumadesse purkidesse ja kaaneta. Säilita jahedas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar