reede, 27. veebruar 2015

Pardifilee apelsini kastmega

Andsin eile peale maapirnide söömist lubaduse, et järgmisel päeval valmistan liha. Mõeldud, tehtud.

Tänaseks valisin pardifilee, mille küpsetamine on päris huvitav protsess, sest silma peab kogu aeg peal hoidma, et liha üle ei küpseks. Seni kõige maitsvam pardiliha on tulnud grillilt :) Alloleva retsepti puhul võib pardiliha ka grillil valmis küpsetada, sellevõrra jääb pliit pardirasvast puhtamaks :)




Koostis:
2 pardi rinnafileed
soola, pipart

Kaste:
3 sl pardirasva
1 apelsin
0,5 dl palsamiäädikat
1 tl mett
1 sl võid

Tee pardifilee nahale noaga ruudustik ja maitsesta liha soola ning pipraga. Hea, kui hõõrud maitseained lihasse. Pane fileed, naha pool all, külmale pannile pliidi peale. Prae keskmisel kuumusel. Küpseta seni, kuni pardirasv pannil sulama hakkab ning nahk kuldpruuniks küpseb. Seejärel võta lihatükk tangide vahele ja hoia liha nii, et küljed praetud saaksid. Iga külg nii 1 minut. See takistab mahlade eritumist lihast. Vahepeal võid pannile tekkinud rasva ära valada. Kui küljed õrnalt pruunistatud, pööra fileed teistpidi (naha pool üles) ning küpseta keskmisest madalamal kuumusel 10 minutit. Seejärel tõsta pardifileed eraldi fooliumi peale, paki nad fooliumisse sisse ning jäta filee "puhkama". Sel ajal toimub liha järelküpsemine.

Valmista kaste. Pane väiksemasse potti 3 sl fileede küpsemisest tekkinud rasva. Lõika apelsin pooleks, koori pool apelsini ära ning lõika viiludeks. Aseta viilud potti. Pigista sinna juurde ülejäänud apelsinist mahl. Lase paar minutit keskmisel kuumusel podiseda. Lisa palsamiäädikas ning mesi ja kuumuta umbes 10 min keskmisel kuumusel. Seejärel lisa kastet segades või. 

Enne serveerimist lõika fileedest õhukesed viilud ning vala kastmega üle.

Liha sai mahlane ja maitsev.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar