teisipäev, 8. detsember 2020

Ahjuliha

 Sealiha on meie menüüst ikka väga pikalt eemal olnud ja ehk seetõttu oligi isu notsu järgi  nii suur. Kui juba liha teha, siis ikka nii, et see oleks ülimalt pehme ja mahlane.

Koostis:


1,5kg sea abaliha

1 suurem sibul

2-3 küüslauguküünt

soola, pipart

2 dl vett

Liha maitsestada enne ahju panemist, st hõõruda liha soola ja pipraga kenasti kokku. Aseta liha kaanega suletavasse ahjupotti nahk üleval pool, lisa potti poolitatud sibul, puhastatud küüslauguküüned ning vesi.

Küpseta nii 4h 160 kraadises ahjus kuniks liha tuleb kondi küljest kergelt lahti. Ahjust välja võttes lase lihal kaane all nii 10 minutit "rahuneda": :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar