teisipäev, 9. juuni 2015

Hapukapsaborš

Suvi ei ilmuta end kuidagi kohe ja ehk vast suht jahedate ilmade tõttu on mul ka supiisu. Leidsin siin vaid ühe jaekaubandusketi, mis õnneks hapukapsast müüb. Mm ja see on sama maitsev kui Eestiski :)

Valmistasin lihavaba hapukapsaborši, kuigi supi valmistamiseks kasutasin liha keetmisest tekkinud lihapuljongit.

Koostis:
1,5 l lihapuljongit (eriti hea, kui saad seda ise valmistada liha keetmistulemusena)
500 g hapukapsast
500 g riivitud keedupeeti
2 riivitud porgandit
1 suurem hakitud sibul
2 tükeldatud kartulit
2 tl suhkrut
1 tl 30% äädikat
soola, pipart

Kui valmistad ise puljongi, siis pese liha külma vee all ning pane potti külma vee sisse. Kui vesi keema on läinud, riisu pinnale tekkinud vaht. Kui vahtu enam ei teki, võid lihale lisada paar loorberilehte ja mõned pipraterad. Keeda puljongit vaiksel tulel kaane all nii 1,5-2 tundi.

Kurna puljong ja tõsta liha kõrvale. Kui soovid sama liha kasutada supis, siis lase sel jahtuda ja tükelda see väiksemateks tükkideks.

Vala poti põhja veidi õli, kuumuta sibul ja porgand mõned minutid ja lisa puljong. Lase keema tõusta. Lisa kartul ja hapukapsas ning keeda nii 10 minutit. Seejärel lisa peet (ja soovi korral liha). Keeda kuniks kõik ained on kenasti pehmed, s.o umbes 10-15 minutit. Maitsesta supp suhkru, äädika ja soola, pipraga ning lase supil maitsestuda tõstes selle tulelt ära.

Serveeri hapukoorega ja soovi korral tilliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar