pühapäev, 20. september 2015

Kodune pitsa

Abikaasa on suur pitsade austaja ja kui päris aus olla, siis ma pole pitsat ise aastaid kodus teinud. Täna parandasin ennast ja tegin terve plaaditäie pitsat. Tuli teine õite mahlane ja maitsev.

Pitsade puhul on äärmiselt oluline õige pitsapõhja valmistamine. Mina tegin õhukese krõbeda pärmita pitsapõhja.

Pitsapõhja koostis:
1,5 kruusi nisujahu
0,5 kruusi sooja vett
1 spl õli
näpuotsaga soola
erinevaid ürte, kurkumit
Pitsapõhja määrimiseks:
2 spl õli
tomatikastet

Pitsakate:
1 punane sibul
1 kollane paprika
8 šampinjoni
600 g praetud hakkliha
250 g eelnevalt grillitud, tükeldatud sealiha
peotäis tükeldatud ananassi
ca 500 g riivitud juustu

Pane ahi 230 kraadi juurde kuumenema. Vala suuremasse kaussi jahu, lisa sool ja ürdid ning sega näppudega segamini. Kurkum annab põhjale ilusa kollase tooni. Seejärel lisa õli ja sega taas näppudega kergelt segamini. Lisa veerand kruusi sooja vett, sega kergelt ning seejärel lisa ülejäänud osa veest ja hakka vaikselt pallikest vormima. Võid palli valmis vormida seal samas kausis või siis tõsta ta kausist välja jahusele pinnale, et seal vormida. Kui tainas enam käte külge kinni ei jää, mässi pallike toidukile sisse ja jäta kümneks minutiks seisma. Samal ajal võid ette valmistada meelepärase katte.

Kui kümme minutit möödas, võtta tainas kilest ja aseta pallike jahusele pinnale. Määri tainale 1-2 supilusikatäit õli ja seejärel määri peale tomatikaste. Lisa pitsakate. Puista taignale praetud soola ja pipraga maitsestatud hakkliha, grillitud ja tükeldatud sealiha, tükeldatud sibularõngad, tükeldatud paprika ja seened ning viimaste hulgas lisa ananass ja riivitud juust.

Küpseta pitsat ahjus 230-250 kraadi juures vähemalt 10 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar