kolmapäev, 23. september 2015

Köögivilja pirukas fetajuustuga

Tänane õhtusöök sai väga maitsev ja mahlane. Natukene aega nokitsemist köögis ja ahi teeb ülejäänud töö juba ise ära. Tegemist siis lahtise pirukaga, mida jahedatel sügisõhtutel on väga mõnus nosida.

Taigna koostis:
2,5 dl nisujahu
1 tl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
125 g võid
150 g külmutatud spinatit

Täidise koostis:
1 pisem suvikõrvits
1 porru
200 g brokkoliõisikuid
150 g fetajuustu
200 g suitsutatud ja tükeldatud kanasinki
2 muna
2,5 dl kohvikoort
1 sl nisujahu
2 küüslauguküünt
4 dl riivitud juustu
0,5 tl soola
1 tomat

Sega kuivained omavahel, lisa toasoe või ja sulanud spinat. Sega ühtlaseks tainaks ja suru see 26 cm läbimõõduga ahjuvormi põhja ja äärtele. Poolita ja pese porru, lõika viiludeks ja hauta mõni minut õlis. Laota pikuti lõigatud suvikõrvitsa viilud taignale ja selle peale omakorda pane porru. Porru peale puista kanasink. Keeda brokkoliõisikud soolaga maitsestatud vees mõni minut, nõruta ja laota vormi. Lõika fetajuust kuubikuteks ja puista ka see ahjuvormi laiali.

Vispelda munad koore ja jahuga, lisa purustatud küüslauguküüned, sool ja riivitud juust. Kalla segu vormi ja laota peale tomativiilud. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 35 minutit või kuni pirukas on küps.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar