reede, 2. oktoober 2015

Õunakook keedukreemiga

Järjest rohkem sajab neid õunu meil puu otsast alla ja see valmistab vaid rõõmu, sest taas kord on võimalus mõnda uut retsepti köögis katsetada. Sel korral on siis koogi sees keedukreem. Iseenesest, kes soovib kreemisemat kooki, peaks kahekordistama retseptis toodud kreemi kogust. Kook sai mahlane ja maitsev.

Koostis:
Põhi:
2 dl jahu
2 sl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
50 g toasooja võid
1 muna

Õunad:
6 õuna
50 g võid
3 sl fariinisuhkrut
2 sl konjakit
1 tl kaneeli

Keedukreem:
4 dl piima
4 muna
6 sl suhkrut
4 sl jahu
2 tl vanillisuhkrut

Põhja jaoks sega omavahel kuivained, lisa või ja töötle purutaoliseks massiks. Lisa ka muna ja sega ühtlaseks massiks. Suru taigen 24 cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, toksi kahvliga taigna sisse väikesed augud ja pane külmkappi.

Koori õunad (koduaja õunu pole vaja koorida), eemalda südamikud ja lõika paksemateks sektoriteks. Kuumuta pannil või ning sulata selles veidi fariinisuhkur. Lisa kaneel ja konjak. Nüüd lisa ka õunad ja küpseta poolpehmeks.

Kreemi valmistamiseks pane 3 dl piima madalale kuumusele soojenema, aga ära keema lase. Teises kausis klopi munad 1 dl piima ja suhkru ja vanillisuhkruga. Viimasena sõelu juurde jahu ning püüa kõik jahutükid vispeldades lahustada. Kui piim on potis peaaegu keema tõusnud, nirista sinna juurde peene joana muna-piimasegu, pidevalt kloppides. Nüüd võid veidi kuumust juurde keerata ja endiselt pidevalt vispeldades kuumuta kuni segu pakseneb umbes hapukoorelaadseks.

Eelküpseta koogipõhja ahjus umbes 6-8 minutit. Laota üks kiht õunu põhjale ning võid põhjale niristada ka pannile tekkinud konjaki-suhkru vedeliku. Seejärel vala vormi keedukreem. Kreemi peale laota õunad ringiratast. Küpseta 180 kraadi juures nii 30 minutit.

Serveeri jahtunult. Mulle maitses veel ka vaniljekastet jahtunud koogile lisada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar