teisipäev, 15. detsember 2015

Kalkuni ahjuroog seente ja porgandiga

Kalkun on üks mu lemmikumaid lihasid. Liha jääb hõrk ja mahlane. Ilmad on väga jahedad ning mis siis veel sobiks hästi argipäeva õhtusöögiks, kui üks korralik vürtsine ahjuroog.

Koostis:
600-700 g kalkuni kintsuliha
200 g šampinjone
2 suuremat porgandit
2-3 varssellerivart
2 dl rõõskkoort
2 küüslauguküünt
1 sibul
1/4 tl tšillipulbrit
soola
1,5 sl sojakastet
1/2 sl fariinsuhkrut
praadimiseks õli või võid
soovi korral kaunistuseks kirsstomatit, tilli, riivitud juustu

Puhasta kintsuliha kelmetest ja pruunista pannil. Maitsesta soolaga ja tõsta ahjuvormi. Seejärel prae õrnal kuumusel küüslauk, sibul tšillipulbriga. Lisa suuremateks tükkideks lõigatud porgand, seened ning maitsesta sojakastme ja fariinisuhkruga.

Tõsta segu kalkunilihale ja küpseta 180 kraadi juures fooliumi all nii 35-40 minutit, kuniks köögivili on pehme.

Lisa ahjuroale tärklisega segatud rõõskkoor, poolitatud kirsstomatid (või viilutatud suurem tomat) ja küpseta veel nii 10 minutit. Serveeri keedetud riisi või kartuliga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar