kolmapäev, 2. detsember 2015

Suvikõrvitsa-kalkuniburger

Huvitav periood on hetkel meil peres. Kui mees võtab kaalus alla, siis mina võtan juurde :) Aga see ajutiselt ka lubatud protsess :)
Koogid on mingiks ajaks taas menüüst kõrvale jäetud ja keskendume tervislikumale toitumisele. Antud õhtusöögi algretsept pärineb Rannamõisa koduleheküljelt, kuid tegin selles väikesed muudatused. Tulemuseks sai mõnusalt mahlane ja kõhtu täitev argipäevane õhtusöök.

Koostis kahele:
ca 600 g kalkuni kintsuliha (võib kasutada ka kalkunihakkliha)
1 spl konjakit
1 spl heledat siirupit
soola, pipart
1 suvikõrvits
1-2 viilutatud tomatit
peotäis riivitud juustu
1-2 dl majoneesi või tzatziki kastet
praadimiseks õli

Tükelda kintsuliha väga väikesteks tükikesteks. Maitsesta konjaki ja heleda siirupiga ning lase nii 10 minutit maitsestuda. Seejärel maitsesta ka soola ja pipraga ning prae pannil kas ümmargused või siis piklikud lihapätsid. Mina tegin piklikud, sest kasutasin pikuti lahtilõigatud suvikõrvitsat.

Pruunista ka pikuti neljaks lõigatud suvikõrvits mõni minut mõlemalt poolt. Kui lihapätsid on kenasti keskmisel temperatuuril pruunistunud, tõsta need ahjuvormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 20 minutit. Seejärel puista peale juust ja lase veel minut-kaks ahjus küpseda, kuniks juust on sulanud.

Tõsta ahjuvormist lihapätsid suvikõrvitsatele, laota peale viilutatud tomatid, majonees (ma kasutasin tzatziki kastet) ja kõige viimaks tõsta peale teine suvikõrvitsaviil.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar