neljapäev, 7. mai 2020

Potisai

Paistab, et viimasel ajal on väga trendikaks muutunud potisaia tegu. Ei imesta ka, sest nii vähestest ainetest ja väikese vaevaga saab maitsev sai valmis. Ainuke kulu, mis sellega kaasneb, on aeg, aga noh, aega on meil ju lõputult :)

Retsept pärineb Nami-Nami retseptikogumist ja on väärt küpsetamist. Retsepti siis tuleks korrektselt jälgida ja et kogused vastaksid etteantud numbritele. Järgmisel korral lisaksin siia sisse ka päikesekuivatatud tomateid ja oliive. Aga sellest juba tulevikus.

Koostis:
500 g jahu
10 g peenikest soola
0,25 tl kuivpärmi
450 g käesooja vett
oliivõli
soolahelbeid


Sega tainakausis jahu, sool ja kuivpärm. Lisa käesoe vesi ja sega lusikaga ühtlaseks. Kata kauss puhta räti või kilest vannimütsiga. Jäta 12-24 tunniks toatemperatuurile seisma (u 20 C). Mina panin 24 tunniks soojustatud vannitoapõrandale kausiga.

Umbes 2 tundi enne küpsetamist suru tainas rusikaga alla. Lase uuesti kerkida 1,5-2 tundi.

30 minutit enne küpsetamist kuumuta ahi 230 C, pane kohe ahju soojenema ka küpsetuspott.
Kui ahi ja pott on kuumad, võta ahjust välja ja kalla poti põhja 1-2 sl õli. Kummuta tainas kuuma poti sisse, piserda peale samuti veidi õli ja soovi korral veidi soolahelbeid.

Kata malmpott kaanega ja küpseta 30 minutit kaane all 230-kraadises ahjus. Siis eemalda potilt kaas ja küpseta veel 15-20 minutit, kuni potisai on pealt kenasti kuldpruun ja koputades kumiseb.
Mul potil kaant ei ole, kuid katsin selle 30 minutiks hõbepaberiga :) Toimib sama hästi.

Võta ahjust välja, lase 20-30 minutit jahtuda ja rahuneda kas malmpotis (ilma kaaneta!) või metallrestil.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar