laupäev, 21. november 2015

Kanafilee peekonimantlis

Olen siiani olnud suht vanamoeline ja peekonit vaid hommikusöögiks praemuna kõrvale pakkunud. :) Täna õhtusöögiks valmistasin midagi palju maitsvamat - ei saa ju unustada, et alles oli Meestepäev ja mees armastab liha. Kanafilee mässituna peekonisse valmis kiiresti, nii 45-50 minutiga, sõltudes, kui kiiresti kanafileed rulli keerata. 

Kuna oleme mehega planeerinud peale õhtusööki koduselt õdusa filmiõhtu kasuks (see sisaldab alati erinevate snäkkide valikut), siis sai liha kõrvale vaid salatit söödud. Iseenesest sobib koorekaste ideaalselt riisiga.

Koostis:
500-600 g kanafileed
300 g peekoniribasid
125 g tükeldatud mozzarellat
2 dl rõõskakoort
pool suvikõrvitsat
soola, pipart
2 spl võid praadimiseks

Tambi fileetükid õhukeseks. Riputa peale pipart ja veidi soola ning tükeldatud mozzarellat. Keera filee rulli ja rulli omakorda peekon kanafilee ümber, nii ühtepidi (pikuti) kui ka teistpidi (laiuti), et kanafilee oleks kenasti peekonisse mässitud. Alternatiiv: pane kanafilee peekoniribale, täida filee juustu ja vähesel määral maitseainetega ning rulli filee koos peekoniga juba palliks. Pärast keera üks peekoniriba veel teistpidi üle, et kanafilee kuskilt välja ei piiluks. Peekoni kinnitamiseks kasuta hambatikke. 

Seejärel prae saadud pallikesed võitatud pannil kuniks peekon on pruunistunud. Lao rullid võiga määritud ahjuvormi, lisa rõõskkoor ja suvikõrvitsa sektorid ning küpseta 190 kraadises ahjus nii 30 minutit.

Enne serveerimist eemalda hambatikud :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar