reede, 18. märts 2016

Kartulipõhjal kodujuustu-spinatipirukas

Antud roog on täiesti lihavaba ning ka maitsev. Kui kartul on kenasti eelnevalt pehmeks küpsestatud ja soolaga hästi maitsestatud, on tulemus fantastiline. Kartuleid võiks ka teinekord mõnes soolases roas nn taigna asemel kasutada. Ma tegin pirukad ramekin vormidesse ja kogused on ka väiksemad. Need on toodud välja päris allpool.


Koostis 24 cm vormi puhul:
5-6 pikliku kujuga suuremat kartulit
450 g külmutatud spinatit
200 g kodujuustu
2 muna
õli, soola, pipart
soovi korral 50 g riivjuustu

Koori kartulid ja lõika need õhukesteks viiludeks, pane need kaussi ning määri need õli ja soolaga kokku. Aseta kartuliviilud ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit või kuni need on pehmed, aga mitte krõbedad.

Sulata külmutatud spinat ja pigista vesi välja. Sega spinat kodujuustu ning munaga ning maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa riivjuust.

Võta 24 cm läbimõõduga koogivorm ning äärista pirukavormi serv ja põhi kartulitega. Aseta esimene kartuliviil koogivormi serva külge nii, et see oleks pikkupidi, järgmine aseta nii, et katad poolenisti esimese kartuliviilu. Jätka nii kuni ring on täis. Täida ka põhi tihedalt kartulitega. Kalla kartulipõhjale spinatitäidis ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni täidis on hüübinud.


Koostis 3 ramekin vormi puhul:

3 kartulit piklikult viilutada, õli ja soolaga määrida ja ühe kihina ahjuplaadil küpsetada 190 kraadi juures nii 15 min. Ramekin vormid vóiga määrida ja kartulitega katta küljed ja põhi.
100 gr külmutatud, veest tühjaks pigistatud spinatit segada 150 gr kodujuustu, 1 muna ha soola-pipraga. Tõsta vormidesse ja küpseta 20-25 min 180 kraadi juures. Ühele vormile lisasin cheddar juustu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar