pühapäev, 6. märts 2016

Mulgi puder

Mulgi pudru valmistamine oli mul esmakordne ja üllatavalt lihtne on seda teha. Ja maitses ka hästi, isegi abikaasa, kes algul nina krimpsutas, sõi pudru ära.


Koostis:
3-4 suurt kartulit
1-1,5 dl odrakruupe
vett nii palju, et vaevalt oleksid kõik ained kaetud 
soola
ca 300 g läbikasvanud sea küljeliha või peekonit või sinki
1 sibul

Leota kruupe mõned tunnid. Koori ja tükelda kartulid ja pane vette. Pane kartulite peale leotatud kruubid (ära läbi sega! Pannes kruubid enne kartulit potti, võivad need põhja kõrbeda.) ja keeda tasasel tulel või ahjus kaane all nii 1h, kuni toiduained on pehmed. Siis sega läbi ja klopi puulusikaga ühtlaseks pudruks. Maitsesta soolaga.

Lõika liha/sink kuubikuteks, pruunista koos sibulatega ning lisa pudrule lõppjärgus ning sega kenasti läbi. Serveeri eraldi roana, grillkanaga või maitsestatud hapukoore kastmega. Viimasega on pudru eriti jammi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar