teisipäev, 24. mai 2016

Avokaado kook


Jätkan siis magusa lainel, kuid sootuks tervislikumast aspektist. Avokaado kook pärineb Katalee blogist ning on väärt järele proovimist. Koogi põhja võib kasutada ka teiste mitte küpsetavate kookide põhjana. 

Ma ei hakanud pilli väga lõhki ajama ning kasutasin vahendeid, mis kodus leidus. Agaavisiirupi asendasin meega ja kookosõli võiga ning maitse ma usun sai sama hea. Isegi abikaasa nosis ja ütles, et väga huvitav kook on :)

Koostis:
Põhi:140g purustatud sarapuupähkleid (sobib ka india pähkel)
1 dl kookoshelbeid
2-3 dl mandlijahu
2-3 spl kookosõli (sobib ka või)
1,5 dl kivideta datleid
1 laimi riivitud koor

Täidis:
5 tk küpset avokaadot
5 spl. agaavisiirupit (sobib ka mesi)
2 tk laimi mahla ja riivitud koor
0,5 tl ehtsat vaniljepulbrit
1-2 dl sulatatud kookosõli (sobib ka või)


Kõigepealt tee valmis põhi. Purusta kõik koostisained mis vaja blenderis ja sega kokku. Võta küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm. Suru segu ühtlase kihina vormi põhja. Pane põhi täidise valmimiseni külmkappi tahenema.


Sulata kookosõli ja jäta see jahtuma. Riivi laimikoor ja pigista mahl ühte suuremasse kaussi, kuhu mahub kogu täidis. Lõika avokaadod pooleks, eemalda seeme ja tõsta sisu lusikaga välja. Purusta saumiksriga ühtlaseks massiks, lisa vanilje ja agaavisiirup. Pane alguses siirupit vähem ja proovi, kas sobib, vajadusel lisa juurde. Lõpuks lisa sulatatud ja jahtunud kookosõli ning mikserda veel veidi.


Vala täidis vormi ja silu ühtlaseks ning pane külmkappi tahenema vähemalt 6 tunniks. Kõige parem saab siis, kui hoiad kooki üleöö. Enne serveerimist kaunista riivitud laimi koore või purustatud pähklitega ning lisades veel tervislikke marju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar