laupäev, 7. mai 2016

Mustika-šokolaadi muffinid


Vat see on alles retsept! Muffinid on sama pehmed ja värsked ka kolmandal päeval. Nüüd võiks küsida, kuidas need küll ka kolmandal päeval järgi on... Ega ei oleks, kui oleks kodus olnud. Sai need õhtul valmis tehtud ja ei õnnestunud kreemi kohe peale lisada, sest pere pisimuna tahtis kogu täit tähelepanu vaid endale. Nii, et kui plaanin midagi vaaritada, siis pean leidma selle hetke, et printsessi kõrvalt seda teha :) Üldiselt see ka õnnestub.


Aga jah, tegemist on väga mõnusate pehmete muffinitega. Ja miks mitte asendada mustikad mõne teise marjaga.

Allolevast kogusest sain 12 muffinit.

Koostis:
2 muna
2 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
125 g toasooja võid
2 1/2 dl keefiri
4 dl jahu
ca 50-70 g tumedat šokolaadi
1 spl kartulitärklist
0,5 spl suhkrut
175 g mustikaid

Kreem:
80 g toasooja võid
80 g tuhksuhkrut
65 g toorjuustu

Soojenda ahi 180 kraadini. Vahusta munad suhkruga. Lisa küpsetuspulber, vanillisuhkur, või, keefir ja jahu. Sega korralikult läbi ühtlaseks massiks. 

Täida pool muffinivormist. Sega omavahel kartulitärklis ja 0,5 spl suhkrut, lisa mustikad ja sega korralikult läbi, et mustikad korralikult kaetud oleksid.

Pane igasse muffini vormi tükike tumedat šokolaadi ja mustikad. Nüüd lisa igasse vormi veel mõned supilusikatäied taigent.

Küpseta 20-30 minutit. Samal ajal valmista kreem. Mikserda või ja suhkur õhuliseks kreemiks ca 6 min keskmisel kiirusel. Siis mikserda juust eraldi kausis enne kui võimassile lisad. Tõsta toorjuust võikreemi sisse ja mikserda ca 20 sek.

Lase muffinitel jahtuda ning kaunista kreemi ja mustikatega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar