Ma ei teagi, kas mugavusest, aga tervet kana ei olegi ma enne teinud. Ikka on poest vaid fileed vm tükid võetud. Terve kana hind on aga palju kordi odavam, kui eraldi tükkide omad. Jah, küpsetamisaeg on pikem, kuid tulemus on ootamist väärt.
Koostis:
1 terve kana
1/2 sidrunit
4 küüslauguküünt
1/2 sibulat
1 tl soola
1 tl pipar
1 tl paprikapulbrit
1 tl tüümiani
200 g kookospiima
3 porgandit
Sega maitseained omavahel ja määri kana korralikult kokku. Kana kõhtu pista poolik sidrun ja sibul ning küüslauguküüned. Pane ahjuvormi põhja kooritud porgandid, nende peale kana ning vala vormi ka kookospiim. Küpseta 200 kraadises ahjus 1 1/2-2h, aeg-ajalt kana leemega üle kastes.
Serveeri mõne hea salatiga.
pühapäev, 19. juuni 2016
Jäätisekokteil
Abikaasa ostis täna kuskilt kohvikust Oreo jäätisekokteili ja oli suht rahulolematu, sest küpsisetükid jäid kõrde kinni ning maitsegi ei olnud kõige suurepärasem. Alles hiljuti ostsin kaks suurt jäätist koju ning oli olemas ka väga hea õunamahl, seega valmis mu esimene jäätisekokteil koduseinte vahel. Abikaasa edastas vaid kiidusõnu! :D
Koostis:
5 dl väga head õunamahla
7-8 dl vanillijäätist
Kõik blenderisse ja koheselt serveerida :)
neljapäev, 16. juuni 2016
Kuusevõrse siirup
Kõike uut on vaja järele proovida ning see kevad ei kogu ma endale koju nurmenuku õisikuid nagu eelmine aasta, sest väike varu veel eelmisest aastast alles, vaid noppisin noori kuusevõrseid.
Kuusevõrsed ladusin kihiti suhkruga purki, surusin kõvasti kokku ja lasin tal külmikus mitu mitu nädalat "toimetada". Suhkru toimel eraldub võrsetest vedelik, mille saab siis välja kurnata. Ja tulemus ongi käes - looduslik KÖHAROHU SIIRUP.
Foto sai väga ebaõnnestunud, sest kuigi olin purgi kuusevõrsetega ja suhkruga täitnud, vajus see kõik mitme nädala järel kokku :)
Siirup ise on väga meeldiva maitsega ning köha lahtistav (järele proovitud ja ilmselt saab see siirup enne sügist meie peres otsa) :)
Halloumi peekonmantlis
Kuna grillihooaeg on täies hoos, siis on vahva midagi muud ka kui vaid liha grillile asetada. Olgu selleks kas mõni köögivili või siis halloumi juust. Viimast oleme nii sama ilma lisanditeta grillinud, kuid peekon annab lisaks krõmpsuvale ka mahlaka maitse.
Koostis:
200 g halloumit
100 g peekonit
Tee halloumist kangid ja mässi need peekonribasse. Vajadusel kinnita peekon hambaorgiga. Grilli kuniks peekon on kenasti küpsenud.
kolmapäev, 8. juuni 2016
Rabarberikook
Olen oma blogis juba kaks rabarberikooki postitanud: lihtne rabarberikook ja rabarberikook beseekattega. Siiani on mu lemmikuks lihtne rabarberikook, mille olen siis valmistanud kaera- ja mandlijahuga.
Allolev kook on samuti hea, selle kohta ehk ütleks, et see on vana hea klassikaline rabarberikook. Sügisel võib rabarberi asendada õuntega.
Põhi:
180 g sulavõid
3 spl suhkrut
5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Biskviittaigen:
6 muna
6 spl suhkrut
6 spl jahu
3-4 suuremat rabarberivart
1 spl suhkrut
1 spl kartulitärklist
1 spl kartulitärklist
0,5 spl kaneeli
Sega kokku põhja materjal, vooderda küpsetuspaberiga kaetud koogivorm (26-28 cm) ja küpseta 200 kraadi juures nii kaua, kuniks ääred on helepruunid. Tükelda rabarberid ning sega need kartulitärklise, suhkru ja kaneeliga.
Vahusta munakollased ja -valged eraldi. Lisa munakollastele suhkur ja jahu, sega läbi ning lisa vähehaaval vahustatud munavalged. Lisa rabarberid ja sega kenasti läbi. Vala saadud segu põhjale ning küpseta 180 kraadises ahjus 40-50 minutit.
Peekonisse mähitud sea sisefilee
Sea sisefilee on jätkuvalt üks parimaid sealiha tükke, mis on hõrk, mahlane ja maitsev. Ehk on see minu kiiks, aga mulle maitseb küpsetatud sea sisefileed just järgmine päev külmalt nosida :)
Koostis:
ca 600 g sea sisefileed
250 g peekoniribasid
1 tl soola
3 spl fariinisuhkrut
0,5 tl paprika pulbrit
0,25 tl tšilli pulbrit
1 tl tüümiani
Sega kausis maitseained ning hõõru maitseainesegu sisefileele. Seejärel mähi filee peekoniribadesse, kinnitades iga riba filee küljele hambaorgiga.
Prae filee pannil, kuni peekon pruunistub. Kuumuta ahi 200 kraadini. Tõsta filee ahju nii 10 minutiks või kuniks filee sisetemperatuur on saavutanud 55-60 kraadi. Valmis filee tõsta ahjust, mässi fooliumisse ja lase 15 minutit seista.
pühapäev, 5. juuni 2016
Kaera-banaani pannkoogid
Tellimine:
Postitused (Atom)