reede, 25. august 2017

Halloumi-suvikõrvitsakotletid

Suvikõrvitsa hooaeg on täies hoos ja silma jäi Nami-Nami.ee lehel halloumi-suvikõrvitsakotletid. Muidugi tuli kohe neid kodus ise valmistama hakata. Need on tõesti maitsvad ja kui lihaarmastajast abikaasa ka veel kiidab, siis on ikka roog väga väga hea. Lihtne on ka seda valmistada.

Koostis:
300 g suvikõrvitsat
1 sibul
200 g halloumi juustu
75 g nisujahu
2 tl riivitud sidrunikoort
2 muna
1 sl värsket hakitud tilli
soola, pipart
praadimiseks õli
soovitavalt: serveerimiseks (küüslaugu)majoneesi

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, siis pigista võimalikult kuivaks. Pane kaussi, lisa riivitud sibul, jämedalt riivitud halloumi, jahu, sidrunikoor, munad ja hakitud till. Maitsesta soola-pipraga ning sega ühtlaseks.

Vormi hakkmassist 25 väikest kotletikest. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema.

Kuumuta õli praepannil keskmisel kuumusel, siis prae kotletikesi nii 2 minutit mõlemalt poolt, kuni need on kenasti kuldpruunid. Tõsta köögipaberile tahenema.