esmaspäev, 27. aprill 2015

Šašlõkk sinepi-meemarinaadis

Mulle kohe meeldib sinepit marinaadides kasutada. Annab lihale veidi teravama maitse, kuid samas mesi tasakaalustab ning liha jääb mahlane.

Koostis:
700 g seakaelakarbonaadi
60 g kanget Põltsamaa sinepit
60 g vedelamat mett
40 g õli
2 küüslauguküünt
pipar, sool

Lõika kaelakarbonaad nii 4x4 cm kuubikuteks. Maitsesta lihatükid pipra ja soolaga. Sega kokku mesi, sinep ja õli ning hakitud küüslauk. Hõõru kohe julgelt marinaad kätega lihasse. Jäta paariks tunniks või siis üleöö maitsestuma.

Grillitud liha kõrvale sobivad hästi kas grillitud spargel või tzatziki kaste.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar