Koostis:
800 gr - 1 kilo puhastatud hiidkrevette
2 tšillikauna
3-4 küüslauguküünt
3-4 sl magusat tšillikastet
soola
pipart
või
Tükelda tšillikaunad ja küüslauk ning pruunista kergelt võis kuumal pannil. Seejärel lisa krevetid ja sega aeg-ajalt, kuniks krevett on saavutanud roosaka jume. Soovi korral võib lisada ka magusat tšillikastet ning veel siis kuumutada möned minutid. Maitsestada soola ja pipraga.
Kõrvale sobib toorsalat:
avokaado
paprika
kirsstomat
kurk
keedetud muna
seemned (röstitud seedriseemned näiteks)
50 gr juustu
värske till
õli
sool
pipar
veidikene sidrunimahla
Salati materjal tükeldada ning segada. Maitsestada soola, pipra, sidrunimahla ja vähese õliga.
teisipäev, 28. aprill 2020
Kurgimääre võileivale
Koostis:
1 keedetud muna
100 gr kurki
pool väikest sibulat
2 sl majoneesi
1 sl sinepit
sool
pipar
värske till
Haki kõik ained ning seda majoneesi ja sinepiga. Maitsesta soola, pipra ning tilliga.
1 keedetud muna
100 gr kurki
pool väikest sibulat
2 sl majoneesi
1 sl sinepit
sool
pipar
värske till
Haki kõik ained ning seda majoneesi ja sinepiga. Maitsesta soola, pipra ning tilliga.
Teriyaki lõhe toorsalatiga
Kala ja antud salat on suurepärane kooslus taldrikul.
Koostis:
suurem lõhefilee
100 ml teriyaki kastet
4-5 sl magusat tšillikastet
peale seesamiseemneid
soola
sidrunit
Salat:
1 avokaado
5 kirsstomatit
kurk
värske till
lutserni idud
seemned (kõrvitsa-, seedri-, lina-, seesamiseemneid)
5-6 värsket füüsalit
sool
pipar
õli
veidike sidrunimahla
Kalast lõigata 5cm paksused tükid ning segada kokku teriyaki ja tšillikastmega ja lasta marinaadis seista nii 60 min.
Lase pann tulel kuumaks ja prae lõhe, nahk allpool. Kui nahk on krõbe, keera lõhetükid ümber. Kui kala on küps, maitsesta soola ja sidruniga ning puista seesamiseemnetega üle.
Salatimaterjal tükelda ja sega omavahel ning maitsesta soola, pipra, õli ja sidrunimahlaga.
Koostis:
suurem lõhefilee
100 ml teriyaki kastet
4-5 sl magusat tšillikastet
peale seesamiseemneid
soola
sidrunit
Salat:
1 avokaado
5 kirsstomatit
kurk
värske till
lutserni idud
seemned (kõrvitsa-, seedri-, lina-, seesamiseemneid)
5-6 värsket füüsalit
sool
pipar
õli
veidike sidrunimahla
Kalast lõigata 5cm paksused tükid ning segada kokku teriyaki ja tšillikastmega ja lasta marinaadis seista nii 60 min.
Lase pann tulel kuumaks ja prae lõhe, nahk allpool. Kui nahk on krõbe, keera lõhetükid ümber. Kui kala on küps, maitsesta soola ja sidruniga ning puista seesamiseemnetega üle.
Salatimaterjal tükelda ja sega omavahel ning maitsesta soola, pipra, õli ja sidrunimahlaga.
Ahjukartul küüslauguga
Tegemist on väga maitsva ja küüslauguse kartuliroaga. Küpsetusprotsess on küll pikk, kuid tulemus on ootamist väärt.
Koostis:
5-6 kartulit
2 sl majonees
1 tl soola
0,5 tl pipart
2 sl oliivõli
3-4 küüslauguküünt
Kartulid koorida ja pikuti sektoriteks lõigata. Seejärel maitsestada soola, pipra, majoneesi ja õliga.
Küüslauk pressi kartulile ja sega kõik omavahel kenasti läbi.
Küpseta ahjus 210-220 kraadi juures 50 min, kuniks kartul on pehme.
Koostis:
5-6 kartulit
2 sl majonees
1 tl soola
0,5 tl pipart
2 sl oliivõli
3-4 küüslauguküünt
Kartulid koorida ja pikuti sektoriteks lõigata. Seejärel maitsestada soola, pipra, majoneesi ja õliga.
Küüslauk pressi kartulile ja sega kõik omavahel kenasti läbi.
Küpseta ahjus 210-220 kraadi juures 50 min, kuniks kartul on pehme.
Tellimine:
Postitused (Atom)