3 dl piima
2 muna
2 dl jahu
0,25 tl soola
2 sl sulavõid
Sega nisujahu soola ja 2 dl piimaga ning pidevalt segades lisa ülejäänud piim, eelnevalt vahule klopitud munad suhkruga ning sulavõi. Pane pannile tükike võid ja valmista ülepannipannkoogid.
Kirg toidu tegemise ja söömise vastu
Külmade ilmadega olen ma suur supisõber, kuid endalegi teadmata, ei ole ma kordagi kalast suppi teinud. See otsus muutus päeval, mil laps lasteaiast koju tulles teatas, et neile pakuti nii head kalasuppi :) Mõeldud - tehtud.
Koostis:400-500g tükeldatud lõhet
1 suurem kartul
2 keskmist porgandit
1 sibul
0,5 dl kinoa
2 loorberilehte
soola, pipart
1 l vett või kalapuljongit
tilli
Keeda vesi, lisa tükeldatud kartul, porgand ning kinoa. Lisa loorberilehed, sool, pipar. Keeda kuniks köögivili on enam-vähem pehme ja lisa kala tükid. Lase veel veidi podiseda. Maitsesta tilliga.
Mõned aastad tagasi, nii 5 kui aus olla, tegin oma esimese müsli ja olin väga rahul oma tulemusega. Tänaseks on maitse-eelistused veidi muutunud ja seetõttu olen muutnud ka retsepti. Ei mingit pottidega ja pliidi peal mässamist :) Saab ka palju hõlpsamalt tehtud ja milline maitse on sel ahjus küpsenud müslil - granolal ... taevalik.
Koostis:500 gr kaerahelbeid
250 gr Premium
Pähklite segu
50 gr seedermänniseemneid
3 spl
linaseemneid
3 spl
seesamiseemneid
1 spl kaneeli
0,5 tl meresoola
0,4 dl oliivöli
1 tl vaniljesuhkrut
6 spl mett
30 gr kuivatatud goji
marju
Purusta pählid sobivateks suurusteks ning sega kõik kuivained suuremas anumas. Seejärel lisa õli ja mesi ning sega hoolikalt kõik läbi.
Laota ühtlaselt ahjuplaadile laiali ja küpseta 150 kraadides ahjus 20 min. Sega müslit ja küpseta 140 kraadises ahjus veel 20-30 minutit, kuniks müsli on muutunud kuldpruuniks. Võta ahjust välja ja lase nii 45 min jahtuda. Mulle meeldib, kui müsli on tükkis, seega ma vajutan müsli lusikaga ühtlaseks ning peale jahtumist tuleb granola tükkideks murda. Lisa jahtunud müslile kuivatatud goji jm marjad, sokolaadi nööpe või mis iganes hing veel ihkab.
Säilita müslit õhukindlas anumas toa temperatuuril kuni 2 nädalat, kuid ma usun, et see pannakse loetud päevadega nahka :D
Sel korra tegin sealiha kapsaga ja tulemus taas suurepäraselt mahlane. Liha lagunes kenasti lahti :)
Koostis:
0,5kg hapukapsas
soola, suhkrut, pipart
0,5-1 dl vett
Liha maitsestada enne ahju panemist, st hõõruda liha soola ja pipraga kenasti kokku. Pane ahjuvormi kapsas, maitsesta soola ja suhkruga, seejärel aseta liha kaanega suletavasse ahjupotti nahk üleval pool ning lisa vesi.
Küpseta nii 4h 160 kraadises ahjus kuniks liha tuleb kondi küljest kergelt lahti. Ahjust välja võttes lase lihal kaane all nii 10 minutit "rahuneda" :)
Sealiha on meie menüüst ikka väga pikalt eemal olnud ja ehk seetõttu oligi isu notsu järgi nii suur. Kui juba liha teha, siis ikka nii, et see oleks ülimalt pehme ja mahlane.
Koostis:
1,5kg sea abaliha1 suurem sibul
2-3 küüslauguküünt
soola, pipart
2 dl vett
Liha maitsestada enne ahju panemist, st hõõruda liha soola ja pipraga kenasti kokku. Aseta liha kaanega suletavasse ahjupotti nahk üleval pool, lisa potti poolitatud sibul, puhastatud küüslauguküüned ning vesi.
Küpseta nii 4h 160 kraadises ahjus kuniks liha tuleb kondi küljest kergelt lahti. Ahjust välja võttes lase lihal kaane all nii 10 minutit "rahuneda": :)