neljapäev, 16. juuni 2016

Kuusevõrse siirup

Kõike uut on vaja järele proovida ning see kevad ei kogu ma endale koju nurmenuku õisikuid nagu eelmine aasta, sest väike varu veel eelmisest aastast alles, vaid noppisin noori kuusevõrseid. 

Kuusevõrsed ladusin kihiti suhkruga purki, surusin kõvasti kokku ja lasin tal külmikus mitu mitu nädalat "toimetada". Suhkru toimel eraldub võrsetest vedelik, mille saab siis välja kurnata. Ja tulemus ongi käes - looduslik KÖHAROHU SIIRUP.

Foto sai väga ebaõnnestunud, sest kuigi olin purgi kuusevõrsetega ja suhkruga täitnud, vajus see kõik mitme nädala järel kokku :)

Siirup ise on väga meeldiva maitsega ning köha lahtistav (järele proovitud ja ilmselt saab see siirup enne sügist meie peres otsa) :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar