kolmapäev, 8. juuni 2016

Peekonisse mähitud sea sisefilee


Sea sisefilee on jätkuvalt üks parimaid sealiha tükke, mis on hõrk, mahlane ja maitsev. Ehk on see minu kiiks, aga mulle maitseb küpsetatud sea sisefileed just järgmine päev külmalt nosida :)


Koostis:
ca 600 g sea sisefileed
250 g peekoniribasid
1 tl soola
3 spl fariinisuhkrut
0,5 tl paprika pulbrit
0,25 tl tšilli pulbrit
1 tl tüümiani

Sega kausis maitseained ning hõõru maitseainesegu sisefileele. Seejärel mähi filee peekoniribadesse, kinnitades iga riba filee küljele hambaorgiga.

Prae filee pannil, kuni peekon pruunistub. Kuumuta ahi 200 kraadini. Tõsta filee ahju nii 10 minutiks või kuniks filee sisetemperatuur on saavutanud 55-60 kraadi. Valmis filee tõsta ahjust, mässi fooliumisse ja lase 15 minutit seista.
Maitseb hästi ka külmalt järgmisel päeval :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar