reede, 21. november 2014

Kookospiima marinaadis kalkunikintsuliha

Eile postitas üks sõber FB puhkuse pilte Phuketist. Oi, kus tahaks ise päikest ja silitavat sooja tuult oma nahal tunda :) Kui end väliselt selle mõnuga ei saa poputada, siis otsustasin, et teen seda seesmiselt, valmistades kerge suvise õhtusöögi. Retsepti leidsin siit.

Koostis:
500 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
ca 0,5-1 dl kookospiima
2 sl valgeveiniäädikat
kimbuke värsket koriandrit
pipart, soola


Lõika kalkuni kintsulihast väiksemad suupärased tükid ning pane karpi. Vala peale kookospiim (niipalju, et kintsulihatükid saaks sellega kergelt kokku), lisa äädikas, hakitud koriander ning näpuotsatäis pipart. Sulge kaanega ning raputa, et kõik saaks ühtlaselt marinaadiga kokku. Lase maitsestuda jahedas ööpäev. Seejärel küpseta grillil liha valmis, vahetult enne grillimist maitsesta soolaga.

Salat sai ka suviselt kerge: kirsstomatid, kurk ja kollane paprika hapukoore ja maitseainetega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar