reede, 21. november 2014

Saiavorm õunte ja kohupiimaga

Iga nädal tuleb ette olukord, kus mõni saiaviil läheb prügikasti, kuna uus ja värskem sai on ju nii palju maitsvam. Sel korral oli suisa pool pakki teravilja röstsaia üle ning mis muud sellega peale hakata, kui teha nädala alguses üks maitsev saiavorm. Jälle midagi uut mulle. Meenusid ema valmistatud saiavorm ja mõte sellele juba tekitas süljenäärmete aktiivset tööd :)

Koostis:
0,5 pk röstsaia (röstimata kujul)
300 gr kohupiima
3 õuna
1 sl fariinisuhkrut
1 sl võid
0,5 dl suhkrut

Munapiim:
3 muna
1 dl suhkrut
3 dl piima

Peale:
2-3 sl kaneeli

Määrisin koogivormi mõõdus 21cm x 14cm võiga. Tükeldasin saia kuubikuteks ning pool kogusest panin vormipõhja. Sulatasin pannil 1 sl või, lisasin sinna kooritud, tükeldatud õunad ja fariinisuhkru ning lasin nii 7-10 min keskmisel kuumusel küpseda. Tõstsin õunad koogivormi saiakuubikute peale. Õuntele valasin peale kohupiima ja suhkru massi ning sellele veel sai peale viimane kiht saiakuubikuid.

Vahustasin munapiima jaoks munad suhkruga ning lisasin piima. Segu valasin vormi. Saiakuubikud peaksid jääma kaetud. Kui munapiimast jääb puudu, võib piima juurde valada. Enne ahju panemist, riputasin vormi üle kaneeliga ning katsin fooliumiga. Küpsetasin 200 kraadi juures 50 minutit, millest viimased 15 min oli vorm ilma fooliumita, et saiakuubikud kenasti pruunistuksid.

Veidi jahtunud saiavorm koos külma piimaga on nostalgia omaette :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar