Oma söögi valmistamiskire avastasin juba aastaid tagasi, kuid siis ei olnud suurt vajadust midagi põnevat katsetada. Nüüd, kus mu elus on hea isuga abikaasa, siis toidu valmistamine on äge gastronoomiline seiklus :)
Avastan ennast valmistamas roogasid, mis on minu jaoks just see esimene kord. Põnev on kätte võtta retsept, mida kunagi ei ole teinud ja end sellega mingil määral proovile panna.
Nii et mu elu esimene blogi, mu esimene blogi postitus ja mu esimene postitatud retsept - mu esimene sülditegu :)
Koostisainete otsimisega oli tükk tegu. Rootsis on raske leida seajalgu :) Aga õnneks on olemas ju sõbranna, kellele helistada ja nõu küsida. Ja nii, peale kahepäevaseid otsinguid, leidsin need sõradki poest üles. Abikaasa ilmselt saab mind kirjeldada peale seajalgade pakendi kätte haaramist, kui last, kellele viimaks ometi on keelatud šokolaadi antud :)
Koostis:
1 seakoot
2 seajalga
700g sea kaelakarbonaadi
400g kanafileed
1 sibul
2 porgandit
3 loorberilehte
10 pipratera
2 sl soola
vett
Kui liha oli juba kontide küljest lahti, tõstsin selle potist välja ja kurnasin puljongi. Porgandi viilutasin rõngasteks ja laotasin kausi põhjadesse ning liha tükeldasin ära. Pekki lisasin vaid minimaalselt. Tailiha hinnatakse meie peres rohkem :) Puljong tuli uuesti keema lasta. Oluline on siin maitsta vedelikku. Isegi, kui see tundub soolane, siis sült tarretumisel kipub magedaks jääma. Ma lisasin siin veel 1 sl täie soola. Kui puljong keema hakkas, lisasin liha sinna hulka ning lasin korraks uuesti keema tõusta.
Ja siis kohe kaussidesse ja peale jahtumist külmkappi. Oi kui maitsev see sült sai! Abikaasa on väga aus toidu osas ja mida paremat saab veel olla, kui kuulda tema suust "väga hea!"
Mõnusat mitme tunnist vaaritamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar