Sain täna eksamile minnes teada, et kestab teine suisa 7h! Selleks ma valmistunud polnud, jättes ka raha koju. Lõunapausil sain vaadata vaid söömismõnust mõmisevate kaaskursuslaste nägusid :) Nii et, kui ma täna lõpuks eksamilt koju jõudsin, olin näljane nagu hunt. Seega valmistasin midagi väga kiiret ja eneselegi üllatusena ülimaitsvat - praetud ja ahjus üleküpsetatud suvikõrvitsaid. See roog on nüüd mu üks kindel lemmik!
Koostis:
1 suvikõrvits
1 muna
1 dl piima
1 dl jahu
1 punane tšilli
mõned viilud Salchichon vorsti (Hispaania päritolu)
50 g riivjuustu
soola, pipart
õli praadimiseks
Lõika suvikõrvits 0,5-1 cm paksusteks viiludeks. Klopi kausis muna lahti, lisa piim, jahu, sool ning pipar. Sega ühtlaseks massiks.
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Kasta suvikõrvitsad taigna sisse ning prae mõõdukal temperatuuril mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta suvikõrvitsad võiga määritud ahjuvormi. Pane soovi korral mõningatele suvikõrvitsatele peale vorstiviilud (ma lihtsalt pidin vorsti kasutama, et lihaarmastajast abikaasale mitte pettumust valmistada. Välistasin eos juba küsimuse: "Kus liha on?"), riputa peale peenestatud tšilli ning sellele omakorda riivitud juust.
Küpseta ahjus kuni juust on pealt kenasti sulanud.
Ja nii lihtne see saigi, maitsev ja sööjate poolt kiidetud, olenemata, kas siis oli suvikõrvitsa peal vorsti või mitte.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar