neljapäev, 17. september 2015

Õuna-kookosekook

Nii vahva on reisilt tagasi tulla ja taas nautida oma köögis küpsetamist. Rõõmu pakub ka ainuke õunapuu aias, mis kannab väga maitsvaid õunu. Õunakoogid on ühed mahlakamad ja alati õnnestuvad ning abikaasa sööb neid ka isukalt.

Proovin alati mingit uut retsepti enda jaoks proovida ja kui see on meie pere heakskiidu saanud, leiab see tee ka siia blogisse. Tänane üllataja tuli just ahjust välja ja maitses väga. Seda räägib koogivorm enda eest, mis on juba suuresti tühjaks söödud.

Koostis:
500 g veidi hapukamat puhastatud-tükeldatud õuna
3 muna
1,25 dl suhkrut
1 dl nisujahu
100 g kookoshelbeid
100 g sulatatud võid
väike peotäis purustatud sarapuupähkleid
1 tl kaneeli

Vahusta munad suhkruga. Sega teises kausis omavahel jahu, kookoshelbed ja sulatatud või. Lisa mass munavahule.
Määri koogivormi põhi ja küljed võiga ning kata põhi õunasektoritega. Riputa peale kaneeli ning sarapuupähkli puru. Vala taigen õuntele ja küpseta 190 kraadi juures nii 25 minutit.

Serveeri soojalt külma vaniljekastme või -jäätisega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar