kolmapäev, 27. aprill 2016

Lumepallisupp

Siit midagi nostalgitsejatele - lumepallisupp. Tõesti ei mäleta, millal ma seda viimati sõin. Ilmselt siis, kui olin põlvepikkune ja ema seda kodus meile valmistas. Ütleme siis nii, et kõik lapsepõlvest pärinevad road on ikka ääretult maitsvad :)

Koostis:
4 muna
100 g suhkrut
1 l piima
1 tl vanillisuhkrut
1 tl maisi- või kartulitärklist


Pane munavalged ja -kollased eraldi kaussidesse. Munavalgetele lisa paar supilusikatäit suhkrut ja vahusta korralikult tugevaks vahuks. Aja potis piim keema ja vaiksel tulel olles pane sinna lusikaga munavalgest pallikesi. Lase keeda ühelt ja teiselt poolt ning võta siis välja (soovitavalt vahukulbiga). Ülejäänud suhkur ja vaniljesuhkur lisa munakollastele, vahusta helekollaseks vahuks, sega hulka ka tärklis ning kalla sellele segule veidi kuuma piima peale (kui kallad kohe munakollase vahu kuuma piima sisse, siis saad omleti). Sega piima ja munakollase vaht kausis ja kalla nüüd see segu kuuma piima sisse, sega pidevalt ja lase segul pakseneda, kuid ära keeda. Kui segu on piisavalt sametine ja veidi paksenenud, pane see magustoidukaussidesse ning peale tõsta lumepallid...

Serveeri jahtunult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar